Venecuela

Gvaido se nada da će Maduro brzo i mirno napustiti predsjednički položaj

  • 05.02.2019. 11:22

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido rekao je da se nada da će Nikolas Maduro brzo i mirno napustiti predsjednički položaj.

"Naravno, nadam se da će tako biti", rekao je Gvaido holandskom listu "Volkskrant" na pitanje da li se nada brzom odlasku Madura sa vlasti. 

On je dodao da se nada da će Madurovo povlačenje biti mirno "uz niske troškove po društvo i stanovništvo". 

"Potom ćemo moći brzo da počnemo obnovu, organizujemo slobodne izbore i privučemo strane investitore", rekao je Gvaido, prenio je TASS. 

On je rekao da smatra da je Maduro izgubio dodir sa realnošću i da odbija da prizna da je zemlji potrebna humanitarna pomoć, te da Venecuela prolazi kroz migracionu krizu. 

"Najbolja opcija za njega je da samo podnese ostavku. Ipak, ne možemo polagati nade u dobru volju diktatora, pa moramo da nastavimo da vršimo pritisak", dodao je lider opozicije. 

Gvaido se ranije proglasio za privremenog predsjednika Venecuele.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.