Razgovor o situaciji u Siriji

Guteres i Lavrov večeras o situaciji u Idlibu

  • 24.02.2020. 22:45

Generalni sekretar UN Antonio Guteres sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim u narednih nekoliko časova, kako bi razgovarali o situaciji u sirijskom Idlibu, saopštio je portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik.

On je rekao da će se sastanak Guteresa i Lavrova održati na marginama sjednice Savjeta UN za ljudska prava u Ženevi.

"Generalni sekretar će se večeras sastati sa Lavrovim u Ženevi u narednih nekoliko časova", odgovorio je Dižarik na pitanje novinara o planiranim kontaktima Guteresa sa ruskim vlastima u vezi sa pitanjem Idliba.

Dižarik je istakao da je Guteres i javno i privatno poslao poruku u kojoj poziva na deeskalaciju nasilja u Siriji, javio je TASS.

Situacija u Idlibu se pogoršala početkom februara, nakon što su ruska i turska vojska još jednom pokušale da uvedu primirje, a teroristi samo pojačali napade.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je prošle sedmice da je Ankara spremna da upotrijebi cijelu vojnu silu u slučaju operacije u Idlibu.

On je upozorio da je samo pitanje vremena kada će turska vojska započeti vojnu operaciju.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина