Američka kompanija

"Gugl" negirao tvrdnje Trampa

  • 28.08.2018. 17:45

Američka kompanija "Gugl" negirala je tvrdnje predsjednika SAD Donalda Trampa o tome kako njen internet pretraživač u pretrazi pod njegovim imenom pokazuje samo negativne vijesti o njemu, uz napomenu da "Gugl" ne podržava pretraživanje interneta u političke svrhe.

"Kada korisnici u polje za pretraživanje upišu ono što žele da saznaju, naš cilj je da se potrudimo da dobiju što relevantnije odgovore u roku od nekoliko sekundi", navodi se u saopštenju američke kompanije. 

Iz "Gugla" napominju da se pretraživanje se na koristi kako bi se napravio "politički dnevni red", niti su rezultati pristrasni prema bilo kojoj ideologiji. 

Iz kompanije ističu da svake godine uvode stotine unapređenja u algoritme kako bi bio obezbijeđen visok kvalitet sadržaja za pitanja korisnika u internet pretrazi. 

"Konstantno unapređujemo "Gugl" pretrage i nikada nećemo rangirati rezultate sa ciljem manipulisanja političkim mišljenjem", napominju iz "Gugla". 

Američki predsjednik optužio je danas "Gugl" da svojim pretraživačem interneta onemogućava "pošteno medijsko" izvještavanje o njemu i dodao da će se pozabaviti tom situacijom. 

Tramp nije predstavio nikakve dokaze za ovu tvrdnju, niti je naveo više detalja. 

On je u porukama na "Tviteru" napisao da pretraga pod pojomom "vijesti o Trampu" pokazuje samo rezultate koje on opisuje kao lažno medijsko izvještavanje. 

Tramp je rekao da je riječ o "opasnoj akciji" kojom se promovišu mejnstrim mediji poput Si-En-Ena, a guše konzervativni politički glasovi.
 

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.