Vladika

Grigorije: Svijet je jednom bolešću postao opet jedno

  • 17.04.2020. 17:15

Episkop diseldorfski i cijele Njemačke, Vladika Grigorije, zaželio je svim pravoslavnim vjernicima srećan Vaskrs uz riječi "Hristos voskrese i radost donese."

"Želimo da vas pozdravimo u ime našeg naroda koga ima mnogo u Njemačkoj, koji svim srcem prati sve što se događa u našoj zemlji. Koji želi da se tamo sve dobro završi, da bude što manje bolesnih i žalosnih", rekao je Grigorije.

U ovom trenutku svijet se više ne dijeli na bogate i siromašne zemlje, na one razvijene i nerazvijene, poručio je vladika i dodao:

"Svijet je jednom bolešću postao opet jedno, ali je najvažnije da svijet izvuče pouku jednu misao "da smo mi svi jedno i da smo uvijek zajedno". Da nikada ne možemo da se odvojimo, ova nas bolest tome podučava".

"Želimo da kažemo da narod ovdje skuplja pomoć i da želi da pomogne naše bolnice kojima je to najpotrebnije. Želimo da kažemo da svaki čovjek ovdje misli na vas i da vam želi dobro."

"Ovoga Vaskrsa ljudi ne mogu da idu u hramove, ne mogu da prinose dostojanstvenu žrtvu. Ali naši sveštenici u svim hramovima prinose žrtvu beskrvnu, žrtvu koju nam je ostavio Hristos da bude spomen na njegovo stradanje i vaskrsenje. Govoreći za sve i za svja."

Тагови: