Nakon što joj je Putin oštro odgovorio

Greta ismijava Vladimira Putina

  • 04.10.2019. 16:54

Šveđanka Greta Tunberg ismijala je preko Tvitera riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina o njoj, koji je opisao kao "finu devojčicu".

Na svom tviter profilu uticajna ekološka aktivistkinja, koja ima 2,7 miliona pratilaca, predstavila se kao "fina ali loše informisana adolescentkinja", u imitaciji Putinove izjave o njoj od srijede.

Ruski predsjednik je tada komentarisao zapaljiv govor Grete Tunberg 23. septembra u obraćanju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

"Siguran sam da je Greta jedna fina i vrlo iskrena devojčica, ali odrasli treba sve da učine da ne dovedu adolescente i djecu u ekstremne situacije, treba da ih štite od pretjeranih emocija koje mogu da ih unište", rekao je Putin.

On je rekao da ne dijeli "opšte oduševljenje" poslije govora Grete Tunberg.

"Niko nije Greti objasnio da je sadašnji svijet komplikovan i različit, da se razvija brzo i da ljudi u Africi i u mnogo azijskih zemalja žele da žive na istom nivou prosperiteta kao u Švedskoj", rekao je Putin.

"Činjenica da mladi i adolescenti privlače pažnju na velike probleme današnjice, uključujući i ekološke je dobra stvar. To je jako dobro, treba ih apsolutno podržati", rekao je Putin.

U svojoj biografiji na Tviteru Greta Tunberg se već ironično osvrnula na reči predsjednika Donalda Trampa o njoj. Ona je sebe preko Tvitera opisala kao "vrlo srećnu devojčicu koju čeka briljantna i divna budućnost", uzimajući riječi koje je o njoj rekao Tramp.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)