Protesti u Atini

Grčka ponovo u blokadi

  • 16.06.2021. 16:41

Atina - Radnici su opet izašli na ulice Atine jer smatraju da će novi zakon o radu omogućiti poslodavcima da "na mala vrata" uvedu duže radno vrijeme.

Javni i pomorski saobraćaj su blokirani.

Uoči glasanja o novom zakonu o radu, grčki radnici stupili su u jednodnevni generalni štrajk. Oni se oštro protive ovom zakonu, jer smatraju da će donijeti duže radno vrijeme i dodatno ugroziti prava radnika.

Javni i pomorski saobraćaj u Atini su blokirani – brodovi su ostali usidreni u lukama, a mnoge autobuske, podzemne i željezničke usluge su obustavljene. Radnici iz drugih sektora su, takođe, obustavili rad, a očekuje se da će se pridružiti protestima u centru Atine.

Vlada u Atini, međutim, smatra da će zakon modernizovati zastarjele propise iz oblasti rada.

Sindikati su nacrt zakona opisali kao "monstruozan", zahtijevajući njegovo povlačenje jer će, tvrde, ukinuti davno uspostavljena radnička prava i omogućiti kompanijama da "na mala vrata" uvedu duže radno vrijeme.

Tvrde da vlada nastoji da produži radni dan sa osam na 10 sati, te strahuju da će to omogućiti poslodavcima da primoraju radnike da prihvate duže radno vrijeme.

 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.