Gotovo polovina republikanaca pristala bi podržati stranku koju bi osnovao Tramp

  • 22.02.2021. 09:17

Univerzitet Suffolk u SAD-u proveo je anketu koja je pokazala da bi 46 odsto ispitanika podržalo Trampovu stranku na izborima umjesto dosadašnjih republikanskih kandidata.

Rezultati ankete su objavljeni danas na zvaničnoj stranici ovog univerziteta, trajala je pet dana, a u tom periodu, anketari su pored pitanja vezanih za podršku samom Trampu, prikupljali i podatke i o trenutnim razmišljanjima republikanskih glasača kada je riječ samo o vođenju SAD-a u Bajdenovom mandatu.

Kako se ističe, anketa je još jednom pokazala kako bivši američki predsjednik Donald Tramp i dalje ima jak uticaj u Republikanskoj stranci te da republikanski zvaničnici, ali i glasači i dalje vjeruju bivšem predsjedniku.

"Osjećamo kao da se republikanci ne bore dovoljno za nas. S druge strane, svi vidimo kako se Donald Tramp zalaže za sve nas svakog dana", rekao je Brandon Keidl iz Milwaukeeja, jedan od učesnika ankete.

Prema rezultatima ankete, osim činjenice da bi 46 odsto republikanaca pristalo podržati stranku koju bi osnovao Donald Trump, njih 89 posto trenutno smatra kako Sjedinjene Američke Države na čelu s Bajdenom idu u pogrešnom smjeru.

Тагови: