Odlazi bez gorčine

Gotova vladavina: Tereza Mej uz SUZE najavila ostavku VIDEO

  • 24.05.2019. 11:46

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je danas da će podnijeti ostavku, čime se otvara put borbi za novog lidera, od koga se očekuje odlučnije zalaganje za sporazum o istupanju iz EU.

Mejova je istakla da 7. juna podnijeti ostavku na funkciju lidera Konzervativne partije, a da će izbori za njenog nasljednika na toj funkciji biti održani naredne sedmice. 

"Podnijeću ostavku na funkciju lidera Konzervativne partije 7. juna, tako da moj nasljednik može kasnije biti izabran", istakla je Mejova. 

Ona je rekla da odlazi sa funkcije bez gorčine, a govor je završila kroz suze. 

Analitičari ističu da Mejova nije ispunila svoja obećanja data po stupanju na funkciju premijera 2016. godine, nakon referenduma o "Bregzitu" - da će izvesti Britaniju iz EU i da će otkloniti unutrašnje podijele. 

Prema mišljenju analitičara, odlazak Mejove dodatno će produbiti krizu oko "Bregzita" jer se uvećavaju šanse za spor sa EU i održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм