Lider Al kaide

Godišnjica ubistva Bin Ladena: Sin ga zamijenio na mjestu najtraženije osobe

  • 02.05.2019. 09:41

Danas se navršilo osam godina od kada su pripadnici američke specijalne jedinice izvršili upad u kuću u pakistanskom gradu Abotabadu i usmrtile lidera Al kaide Osamu bin Ladena.

Pripadnici američkih specijalnih snaga "foke" izvršili su upad u utvrđeni kompleks 2. maja 2011. godine, gdje su ubili Bin Ladena. 

Osama bin Laden je naredio izvršenje terorističkih napada na SAD 11. septembra 2011. godine, u kojima je ubijeno blizu 3.000 ljudi. 

Nedavno je Saudijska Arabija oduzela državljanstvo njegovom sinu Hamzi bin Ladenu koji je tokom prethodnih godina objavljivao audio i video poruke sa pozivima svojim pristalicama da napadaju Ameriku i njene saveznike kao odgovor na ubistvo njegovog oca. 

Američki Stejt department prethodno je ponudio nagradu od milion dolara za informaciju koja bi dovela do "utvrđivanja lokacije u bilo kojoj zemlji" na kojoj se nalazi Hamza. 

U saopštenju je Bin Ladenov sin opisan kao ključni lider Al kaide. Vjeruje se da se on nalazi u blizini granice Avganistana i Pakistana. 

Vjeruje se da Hamza bin Laden ima oko 30 godina. Vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista prije dvije godine.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић