Problem seksualno maltretiranje

Globalni protest zaposlenih u "Guglu"

  • 01.11.2018. 16:32

Zaposleni u "Guglu" širom svijeta danas su pokrenuli protest bez presedana i prekinuli rad, protestujući zbog odnosa ove kompanije prema ženama.

Zaposleni zahtijevaju nekoliko ključnih promjena u vezi sa odnosnom kompanije prema navodima o seksualnom maltretiranju, uključujući mogućnost da žrtve podnesu tužbu.

Direktor "Gugla" Sundar Pičaj rekao je zaposlenima da podržava njihovo pravo da preduzmu ovakvu akciju, prenio je Bi-Bi-Si.

"Razumijem ljutnju i razočaranje koje osjećaju mnogi od vas. I ja to osjećam i potpuno sam posvećen napredovanju u vezi sa ovim pitanjem, koje postoji suviše dugo u našem društvu, a i u `Guglu`", rekao je Pičaj.

U protestu, između ostalih, učestvuju zaposleni u kancelarijama "Gugla" u Cirihu, Londonu, Tokiju, Singapuru i Berlinu.

Nezadovoljstvo radnika kulminiralo je povodom navoda iz "Njujork tajmsa" da je jedan menadžer visokog ranga dobio otpremninu od 90 miliona dolara nakon što je napustio firmu, iako je "Gugl" ocijenio da su "kredibilne" optužbe da je ta osoba počinila seksualno maltretiranje.

Endi Rubin, poznat kao tvorac mobilnog operativnog sistema "android", demantovao je optužbe.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина