Suvlasnik Majkrosofta

Gejts promijenio mišljenje: Do skoro žestoki kritičar kriptovaluta, sada ima drugačiji stav

  • 23.02.2021. 13:04

Do prije nekoliko godina suvlasnik Majkrosofta Bil Gejts bio je žestoki kritičar kriptovaluta, koje je nazvao špekulativnim ulaganjima.

Izgleda da je u međuvremenu malo revidirao svoje stavove.

Prema MarketVatch-u, Gejts je u nedavnom intervjuu za američku televiziju CNBC rekao da danas ima “neutralan stav” prema bitkoinu, jer niti posjeduje kriptovalutu, niti se kladi protiv nje, prenosi Seebiz.

Kao dio svoje fondacije, Gejts radi na širenju digitalnih valuta u zemljama u razvoju, ali to čini s ciljem da omogući veću transparentnost i lakši povraćaj. Gejtsu danas najviše smetaju mogućnosti za kriminalne radnje koje pruža anonimnost kripto valuta, a ta mogućnost zloupotrebe najvjerovatnije je glavni razlog njegovog trenutnog stava.

S druge strane, Majkrosoft je nedavno patentirao svoj sistem kriptovaluta, zasnovan na alternativnim metodama rudarstva, kao što su tjelesna temperatura i moždani talasi, prenosi Blic.

Prethodnih godina Gejts je kritikovao špekulativnu prirodu kripto valuta, vjerujući da iza njih ne stoji nikakva vrijednost, i rekao da će se “kladiti protiv njih ako postoji lak način da se to uradi”.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.