SAD

Gardisti koji su branili Kapitol se otrovali hranom

15:49, 03.03.2021.
Izvor: Tanjug
Više od deset vojnika Nacionalne garde koji su branili Kapitol tokom inauguracije novog predsjednika SAD Džoa Bajdena se razboljelo nakon što su jeli loše pripremljenu hranu, a u nekim obrocima su pronađeni i komadi metala.

Vodnik iz Mičigenske nacionalne garde koji je želio da ostane anoniman, rekao je da se više od deset gardista požalilo na bolove u stomaku, jer meso nije bilo dovoljno skuvano, prenio je Njujork post.

- Juče smo, na primjer, našli 74 različita mesna obroka sa sirovom govedinom unutra - rekao je vodnik za WXYZ i pokazao fotografije na kojima se vidi kako je meso potpuno sirovo u sredini i dodao da su vojnici našli metalne parčiće u hrani.

Nekuvana jela koja na prvi pogled izgledaju dobro spolja su još opasnija ako stoje više od četiri sata na sobnoj temperaturi prije nego što su poslužena, dodao je narednik.

Iako su imali veliku ulogu u čuvanju bezbjednosti Kapitola od prijetnji domaćih ekstremista, gardisti su bili izuzetno slabo hranjeni, požalio se narednik.

Jedan vojnik se požalio prošlog mjeseca da se nekoliko vojnika razboljelo poslije tih obroka, a neki su i povraćali, prenio je Detroit njuz.

- Moral je vrlo loš: mnogi od nas smo služili vojsku u inostranstvu i ne možemo da vjerujemo kakvu hranu su nam dali - požalio se on.