Tirana

Gafovi Rame i Merkelove nasmijali region: Čudno rukovanje, Angela zapela u autu

  • Izvor: Kurir
  • 14.09.2021.17:50

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas iz Beograda u Tiranu gdje se sastala sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Društvene mreže su se usijale, ali ne zbog zvaničnog dijela sastanka, već zbog niza gafova koji su se dogodili pre početka razgovora tet-a-tet u Palati brigada ispred koje je priređen svečani doček.

Najprije se mercedesu kojim je Merkelova stigla na sastanak sa Ramom zablokirala brava ili je vozač zaboravio da otključa vrata, pa je tjelohranitej uhvaćen kako cima kvaku i muči se da ih otvori, prenio je "Kurir.rs".

Odmah potom uslijedilo je neprijatno pozdravljanje Rame i Merkel. Naime, zbog pandemije korona virusa, Angela Merkel se pozdravlja pesnicom, a vidno uzbuđeni Rama oduševljeno joj je pružio ruku. Poslije nekoliko trenutaka neprijatne tišine, uspjeli su da se "ispesniče".

Novi gaf uslijedio je prilikom intoniranja himne. Merkel je zbog svog zdravstvenog stanja presjedila intoniranje himne, ali su korisnici društvenih mreža bili zbunjeni zašto je i Rama zasjeo.

Na sve to, Rama se našao na udaru "modne policije". Zamjereno mu je što nije obuo klasične, kožne cipele nego je "kraljicu Evrope" dočekao u mokasinama koje su mnogi uporedili sa patofnama.

A bilo je onih kojima nije legla ni njegova kravata.