Tijeri Marijani

Francuzi žele bolji odnos sa Rusijom, očekuje se podrška Mari le Pen

  • 19.03.2019. 08:43

Predsjednik Udruženja za francusko-ruski dijalog Tijeri Marijani izjavio je da planira da ponovo uspostavi normalne odnose sa Rusijom ukoliko bude izabran u Evropski parlament.

On je tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom rekao da će ponovno uspostavljanje veza sa Rusijom biti njegov prioritet. 

"I ja učestvujem na ovim izborima i uvjeravam Vas da će ponovno uspostavljanje veza sa Rusijom biti prioritet", istakao je Marijani. 

Marijani je izrazio nadu da postoji mogućnost da se formira grupa koja će dobiti određenu većinu glasova, javio je TASS. 

"Pokušaćemo da promijenimo slijed događaja kroz aktivno učešće u promjeni plana i programa", rekao je Marijani, uz napomenu da Rusija ima prijatelje u Evropi. 

Prema riječima Marijanija, izbori u Evropskom parlamentu mogli bi da budu odlučujući o ovom pitanju, jer bi novi saziv mogao da pokuša da ponovo uspostavi veze sa Rusijom. 

On je dodao da računa na podršku stranke "Nacionalno okupljanje", koju vodi lider francuske desnice Marin le Pen, kao i političkih snaga u Italiji, Sloveniji i Slovačkoj, koje ne žele da narušavaju odnose sa Moskvom.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.