Problem tržište

Francuska sprema najgori scenario za Bregzit

  • 25.01.2019. 09:46

Francuska se priprema za najgore dok se približava datum istupanja Velike Britanije iz EU, rekao je danas ministar finansija Bruno Lemer.

On je izjavio da nema više ništa da ponudi dok britanski premijer Tereza Mej pokušava da isposluje sporazum sa Briselom koji bi podržali poslanici britanskog parlamenta. 

Lemer je naglasio da bi "Bregzit" bez sporazuma o uslovima bio katastrofalan za Britaniju i da je na vladi te zemlje da pronađe rješenje prije izlaska iz bloka 29. marta. 

Francuski ministar je dodao da, u slučaju da ne bude sporazuma, Francuska ne može da olakša ovaj proces ponudom sporednih dogovora o avionskom saobraćaju ili logistici. 

"Ne možete biti izvan EU, a da dobijete sve koristi jedinstvenog tržišta. To je jasna crvena linija za Francusku", rekao je Lemer Radiju Bi-Bi-Si.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.