Rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Francuska, Njemačka, Kanada i SAD "ponovile laži" Londona

  • 07.09.2018. 21:00

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da žali što su Francuska, NJemačka, Kanada i SAD "ponovile laži" Londona i optužile Rusiju da je odgovorna za napad nervnim agensom u Solsberiju.

U zajedničkom saopštenju, Francuska, NJemačka, Kanada i SAD podržale su ocjenu Londona da su dva pripadnika ruske vojne obavještajne službe učestvovala u trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. 

Takođe, u saopštenju se navodi da je ta operacija "skoro sigurno odobrena sa višeg državnog nivoa". 

U međuvremenu, ruska ambasada u Britaniji zatražila je od britanske Vlade da skine oznaku tajnost sa dosijea u slučaju "Skripalj" "jer je to jedini način da se prekinu sve glasine u vezi sa ovim incidentom", prenio je TASS. 

U saopštenju se odbacuju britanske optužbe da je Rusija iznijela veliki broj lažnih verzija u vezi sa napadom u Solsberiju. 

"Kao što smo rekli ranije, Rusija nema i ne može da ima neku zvaničnu verziju onoga što se dogodilo jer nema pristup nikakvim podacima o tom slučaju", navodi se u saopštenju. 

Isti izvor navodi da je Britanija nametnula jedan informativni vakuum, pun beskrajnih slučajeva curenja informacija u britanskim medijima, za koje se svaki put ispostavilo da su lažne. 

U saopštenju se dodaje da je u takvim okolnostima onda sasvim normalno da ruski novinari i eksperti razmatraju različita scenarija i opcije u namjeri da dođu do istine. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.