Prva Angela Merkel

Forbs: Ana Brnabić 21. na listi najmoćnijih političarki svijeta

  • 04.12.2018. 16:43

Na listi američkog bizins magazina „Forbs“ 22 najmoćnije žene u politici na 21. mjestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Prva tri mjesta ove liste zauzele su, kao i na listi 100 najmoćnijih žena na svijetu, njemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

Na petom mjestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta Druga, na šestom savjetnica Bijele kuće Ivanka Tramp, na 13. mjestu se nalazi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini. 

Listu 100 najmoćnijih žena svijeta u svim oblastima pored Merkelove koja je izabrana za najmoćniju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare izvršne direktorke „Dženeral motorsa“ na četvrtom mjestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke „Fajdeliti investments“ na petom mjestu, Melinde Gejts kopredsjedavajuće Fondacije Bil i Melinda Gejts na šestom mjestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke „Jutjuba“ na sedmom mjestu, zatim Ane Botin predsjedavajuće „Banko Santander“ na osmom mjestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke „Lokhid Martina“ na devetom mjestu i Đine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.  

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок