Fomin: NATO i EU sada pokušavaju da diskredituju Rusiju

  • 03.05.2020. 09:53

NATO i EU nisu pomogle Italiji u borbi protiv virusa korona i sada pokušavaju da diskredituju Rusiju, optužujući je za propagandne motive kada je poslala svoje vojne ljekare u tu zemlju, izjavio je zamjenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Fomin je podsjetio da je veliki broj zemlja, nakon što je Rusija poslala svoje vojne stručnjake da pomognu Italiji, "pribjegao je nepoštenim metodama, kao što su političke ucjene i optužbe za špijunažu".

"Pojavio se talas neprijateljstva, ali mi ne obraćamo pažnju na propagandu i medijsku gužvu. Mislimo da se to dogodilo jer zemlje Zapada, EU i članice NATO-a nisu uvidjele potecijal saveznika, nisu uspjele da pokažu duh zajedništva unutar svoje organizacije", rekao je Fomin za televizijski kanal "Zvezda", komentarišući medijske navode o ruskoj propagandi kada je pomogla Italiji.

Fomin je naglasio da rusko Ministarstvo odbrane ne obraća pažnju na lažne vijesti i nastavlja da radi svoj posao, prenio je TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte dogovorili su 21. marta da će Rusija poslati pomoć Italiji u borbi protiv virusa korona.

Rusija je u periodu od 22. do 25. marta uputila 15 aviona i poslala oko 100 ruskih vojnih ljekara virusologa, kao i specijalista u oblasti epidemiologije, opremu za dijagnostiku i dezinfekciju. Ruski stručnjaci bili su raspoređeni u Bergamu u Lobardiji, najgore pogođenom gradu u Italiji.

List "Krasnaja zvezda" objavio je, pozivajući se na ruskog ambasadora u Italiji Sergeja Razova, da su još tri italijanska regiona zatražila pomoć Rusije u borbi protiv virusa korona.
 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)