Molio da ga prime u bolnicu

Filmskog reditelja i cijelu njegovu porodicu ubio koronavirus

16:59, 18.02.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Od posljedica novog koronavirusadosad je umrlo više od 1.800 ljudi.

Identitet većine žrtava je poznat, a među žrtvama u Kinise nalazi i nekoliko tamošnjih poznatih ličnosti.

Tragedija je pogodila porodicu filmskog reditelja Čanga Kaija, te je život izgubio on i cijela njegova porodica.

Čang Kai je bio reditelj u filmskom studiju Hubei. Umro je od posljedica virusa kao i njegovi otac, majka i sestra.

Poruka, koju je navodno on napisao i proslijedio preko prijatelja, otkriva kroz koje teškoće je ovaj 55-godišnjak prošao prije svoje smrti, navodi BBC.

Cijelu poruku je objavio sajt Kaiksan i u njoj se navodi da se njegov otac srušio sa temperaturom, kašljem i da je imao poteškoće sa disanjem.

– Odveden je u mnoge bolnice na liječenje, ali rečeno mu je da slobodnog kreveta nema. Bili smo veoma razočarani i otišli kući. Bezobzirni virus je takođe proždirao moju ženu i moje tijelo. Išao sam u razne bolnice i molio. Krevete je bilo teško naći… mi smo niko. Propustili smo priliku za izlječenje, a dah mi je bio slab – naveo je on.

Čang Kai i njegova supruga su kasnije primljeni u bolnicu, ali prema lokalnim izvještajima, njegovo stanje se previše pogoršalo.

Umro je 14. februara, a supruga se još borila sa bolešću. Iza sebe je ostavio sina koji studira u Velikoj Britaniji. Istog dana umrla je i njegova sestra.

Čang je 1989. godine upisao školu novinarstva na Univerzitetu Vuhan gdje je studirao fotografiju, a po završetku studija se pridružio filmskom studiju.

Studio je pohvalio Čanga za njegov doprinos razvoju, rekavši da je bio uvažen kolega i da je njegova smrt bila bolan gubitak.

Među žrtvama koronavirusa nalaze se i direktor bolnice u Vuhanu Liu Ziming, doktor Li Venliang, koji je prvi upozorio na koronavirus, slikar Liu Šoksiang, naučnik Duan Žengčen i bodibilder Ku Džun.

(Telegraf)