Uznemirujući video

Filmski snimak borbe protiv džihadista: Upali u zasjedu, sačekao ih mitraljez

  • 07.01.2021. 18:40

Ratom razoreni Bliski istok je već decenijama pravi "rudnik zlata" i izvor nevjerovatnih snimaka ratnih dejstava.

Novi, filmski snimak zasjede na vozilo Islamske države pojavio se na Tviteru, i izazvao veliki broj komentara korisnika te društvene mreže.

Na video materijalu vidimo borca iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU), koji sa male razdaljine puca iz mitraljeza po vozilu Islamske države, koje u punoj brzini juri pustinjskim putem.

Korisnik Tvitera koji je i objavio snimak skrenuo je pažnju na činjenicu da je glavni akter ovog snimka švedski dobrovoljac, što pruža objašnjenje zašto je na početku snimka govorio na engleskom.

Takođe možemo vidjeti i opasan nivo neobučenosti boraca ovih formacija, pošto je vojnik iz čije je perspektive nastao snimak zamalo pokosio svoje saborce, što se vidi i na kraju snimka.

Jedinice narodne mobilizacije su savez iračkih šiitskih formacija koje su najzaslužnije za zaustavljanje i eventualni poraz Islamske države u Iraku.

Podržani od strane Irana, trenutno su gotovo izjednačeni sa zvaničnom iračkom vojskom, pošto su im priznati činovi i plate dovedene na nivo regularne armije.

Zamjenik komandanta PMU Abu Mahdi al-Muhandis je ubijen u američkom napadu 3. januara 2020. godine zajedno sa iranskim generalom Kasemom Solejmanijem.

Crazy footage shows Iraqi Army- Pmu ambushing a car with 2 ISIS fighters inside. pic.twitter.com/0t4zEB8KNt

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.