Kalifornija

FBI snimio teroristu koji je planirao masovno ubistvo

  • 19.12.2018. 21:46

Amer Alhagagi (23), muškarac iz Kalifornije koji je priznao krivicu za pružanje podrške terorističkoj organizaciji, uhvaćen je kamerom kako iznosi planove za terorističke napade koji bi "redefinirali teror".

Tajno su ga snimili agenti FBI-a koji su se lažno predstavili kao pristaše Islamske države, što je i sam Alhaggagi, u sklopu dugotrajne istrage koja je počela još u ljeto 2016., izvještava Newsweek.

Osim za podršku Islamskoj državi, Alhagagi je optužen i za krađu identiteta u septembar ove godine. Priznao je da je imao uređaj za krivotvorenje kreditnih kartica i da je kreirao Tviter, Fejsbuk i Gmail profile za ljude za koje je vjerovao da su i sami islamski ekstremisti koji će mu pomoći u njegovim planovima. No to su bili tajni istražitelji. 

"Želim da dođe do tačke da svaki Amerikanac promisli dvaput ili triput prije nego što napusti dom. Primjerice, je li zaista potrebno da sad iziđem (iz kuće)? Tako želim da bude", rekao im je ovaj džihadist u snimljenom razgovoru.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.