Federika Mogerini

Evropska unija je cilj zemalja zapadnog Balkana

  • 19.12.2018. 20:54

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini rekla je na sastanku sa liderima zemalja zapadnog Balkana da oni treba da sarađuju kao partneri radi ostvarivanja zajedničkog cilja evropskih integracija.

Ona je izjavila da je potrebno konsolidovati mir i bezbjednost i ulagati u dalju regionalnu saradnju radi dobrobiti svih naroda u regionu, saopšteno je iz pres službe EU.

U tekstu se navodi da su lideri zemalja zapadnog Balkana izrazili snažnu podršku Prespanskom sporazumu i postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma u kontekstu dijaloga Prištine i Beograda.

"Oni su se obavezali na dalji rad u pravcu integracije regiona u EU u duhu dobrosusjedskih odnosa i pomirenja, uzdržavajući se od poteza i izjava koje ne doprinose opštim interesima i strateškim ciljevima regiona", zaključuje se u saopštenju.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм