Angela Merkel

Evropa snosi dio krivice za usporavanje globalne ekonomije

  • 01.10.2019. 21:04

Evropa nije bez krivice u trgovinskim tenzijama koje se nadvijaju nad globalnom ekonomijom, rekla je danas njemački kancelar Angela Merkel.

Merkelova je nakon susreta sa više finansijskih institucija odbila da usporavanje globalne privrede okrivi samo težak stav američkog predsjednika Donalda Trampa u trgovinskom sporu sa Kinom.

"Nemamo čime da se ponosimo. Pregovoramo o urednom britanskom izlasku već tri godine i to nam dovodi veliku nesigurnost ukoliko znamo da je `Bregzit` zakazan za 31. oktobar. LJudi još ne znaju kakav će biti lanac isporuke", naglasila je Merkelova.

Zvaničnici širom Evrope izrazili su zabrinutost zbog nedostatka napretka koji ostvaruje britanski premijer Boris DŽonson o novom dogovoru kojim bi bio regulisan izlazak Britanije iz EU pošto je parlament u tri navrata odbacio sporazum koji je postigla njegov prethodnik na funkciji premijera Tereza Mej.

Izlazak Britanije iz EU bez regulativa donio bi carinske i regulatorne prepreke oko granica te zemlje što bi omelo lanac isporuke robe, a koji je uspostavljen nakon više od pola vijeka članstva u evropskom bloku. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина