Stručnjaci analizirali

Evo šta govor tijela govori o Kimu i Trampu VIDEO

17:42, 27.02.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Sjevernokerejski lider Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Tramp željeli su pokazati kako se odlično slažu na koreografiranom početku njihovog sastanka u Hanoju, kažu stručnjaci za govor tijela.

"Obojica su željela pokazati kako je njihov odnos napredovao od prošlog puta", rekao je australski stručnjak Alan Peze, autor nekoliko knjiga o temi govora tijela.

Prvi snimci iz Hanoja pokazuju kako Tramp i Kim koračaju jedan prema drugom, rukuju se srdačno i usklađeno se okreću fotografima.

Peze ističe kako je imitiranje pokreta onog drugog način kako ljudi žele pokazati da su u odličnom odnosu.  

Na njihovom prvom susretu u Singapuru obojica su željela pokazati da su alfa mužjaci. Danas toga nije bilo.

"Kim je hodao prema Trampu s ispruženom rukom, a Tramp ga je dočekao s dlanom okrenutim prema gore, što je znak skromnosti", kaže Karen Leong, stručnjakinja za govor tijela. 

Dodala je kako Tramp želi dobar odnos, nije se postavio kao svađalica.

Tramp je novinarima kazao da vjeruje da će razgovori biti vrlo uspješni, ali i naglasio da ne namjerava "popustiti u pogledu denuklearizacije".

Na pitanje hoće li proglasiti formalni kraj Korejskog rata, Tramp je odgovorio: "Vidjećemo."

Glavni razgovori najavljeni su za četvrtak.

Tramp izjavio je da je imao "vrlo dobar dijalog" sa liderom Sjeverne Koreje  tokom sastanka.

"Sjajan sastanak i večera sa Kim DŽong Unom večeras u Hanoju u Vijetnamu", napisao je Tramp na "Tviteru", na kraju prvog dana drugog samita dvojice lidera. 

Iz Bijele je saopšteno da će Tram i Kim sutra, na kraju dvodnevnog samita, održati "ceremoniju potpisivanja zajednočkog sporazuma". 

U saopštenju se navodi da će lideri sutra održati još jedan sastanak nasamo koji će trajati 45 minuta, nakon proširenih razgovora, u koje će biti uključeni pomoćnici Kima i Trampa.