Predsjednik Bolivije

Evo Morales podržao Madura

  • 23.01.2019. 22:13

Predsjednik Bolivije Evo Morales podržao je predsjednika Venecuele Nikolasa Madura na toj poziciji, dok je Argentina priznala Huana Guaida na mjestu privremenog lidera zemlje.

"Izražavamo našu solidarnost sa narodom Venecuele i našim bratom Madurom u ovim odlučujućim trenucima kada kandže imperijalizma pokušavaju da smrtno rane demokratiju i samoopredjeljenje naroda Južne Amerike", napisao je Morales na "tviteru". 

Predsjednik Argentine Maurisio Makri priznao je Huana Guaida za privremenog predsjednika Venecuele, nakon što su SAD svojim priznanjem pokrenule lančanu reakciju u Južnoj Americi. 

U međuvremenu, snage bezbjednosti Venecuele ispalile su suzavac na demonstrante u Karakasu, a Maduro je pozvao vojsku da ostane jedinstvena i disciplinovana. 

Guaido, vođa opozicije, proglasio se danas predsjednikom i zatražio podršku vojske. 

"Mi ćemo i ovo pobijediti, izaći ćemo kao pobjednici", rekao je Maduro novinarima u Karakasu, dok stotine hiljada demonstranata traži njegovu smjenu i nove izbore. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.