Drama u Egiptu

Evakuacija turista nakon dva smrtna slučaja 

  • 24.08.2018. 13:40

Britanska turistička agencija "Tomas Kuk" saopštila je da je u toku evakuacija 301 osobe iz hotela u egipatskoj Hurgadi, gdje je dvoje Britanaca umrlo pod nejasnim okolnostima.

Agencija je odlučila da iz predostrožnosti evakuiše sve svoje putnike. 

Lokalni zvaničnici tvrde da su oba smrtna slučaja posljedica otkazivanja srca. 

DŽon Kuper (69) i njegova supruga Suzan (63), koji su radili za turističku agenciju, umrli su prije tri dana u razmaku od nekoliko časova u hotelu "Stajgenberger akva medžik". 

Agencija je saopštila da je od ostalih gostiju dobila izvještaje o bolesti među turistima, ali nije saopštila više detalja. 

Kancelarija lokalnog provincijalnog guvernera saopštila je da su okolnosti smrti dvoje Britanaca bile "normalne" i da se u oba slučaja dogodilo otkazivanje srca. 

DŽon Kuper je doživio kolaps i preminuo u hotelu, a Suzan je prebačena u bolnicu nakon što se onesvijestila i takođe je umrla, dodaje se u saopštenju. 

NJihovka kćerka Keli Ormerod, koja je bila na istom odmoru sa svoje troje djece, rekla je britanskim medijima da su njeni roditelji bili zdravi i da je u toku autopsija da bi se utvrdio uzrok smrti. 

Incident se desio u vrijeme kada Egipat pokušava da obnovi turizam kao vitalan izvor prihoda. Egipatska ekonomija je u problemima od narodnog ustanka 2011. godine.