Njemačka

Eutanazije nema za nevakcinisane

  • Извор: Б92
  • 01.12.2021. 12:30

U Njemačkoj je eutanazija zabranjena nevakcinisanima bez kovid potvrde.

Eutanazija i pripremno ispitivanje klijenata koji dobrovoljno žele umrijeti zahtijevaju ljudsku blizinu, objašnjavaju u klinici.

Njemačko udruženje za eutanaziju objavilo je da se klijenti moraju vakcinisati protiv koronavirusa prije nego se podvrgnu potpomognutom samoubistvu.

Udruženje je najavilo da se budući klijenti morati pridržavati 2G pravila u zemlji, gdje klinika može zabraniti ulazak u prostorije onima koji, između ostalog, nisu vakcinisani.

U klinici kažu da eutanazija i pripremni pregledi zahtijevaju "ljudsku blizinu", što znači da se prema njemačkom zakonu svi koji su uključeni u proces moraju pridržavati pravila 2G, prenosi Daily Mail.

"Eutanazija i pripremno ispitivanje naših članova koji dobrovoljno žele umrijeti uz svoju odgovornost, zahtijevaju ljudsku blizinu", stoji u saopštenju udruženja.

"Ljudska blizina je, međutim, 'plodno tlo' za prenos koronavirusa. Od danas se u našem udruženju primjenjuje 2G pravilo, dopunjeno mjerama vezanim uz situaciju, poput brzih testova prije susreta u zatvorenim prostorijama".

Takođe objašnjavaju da se odluka temelji na "teškom zadatku balansiranja zaštite naših članova, zaposlenika i ljekara s praktičnom organizacijom našeg svakodnevnog života u udruženju".

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм