Stiven Barkli

EU je postavila Britaniji test koji ona "ne može da položi"

  • 19.09.2019. 14:00

Britanski sekretar za "Bregzit" Stiven Barkli izjavio je da bi London trebalo da produži rok za "Bregzit" da bi sastavio novu politiku o problemu irskog bekstopa, prenijeli su britanski mediji.

EU je postavila Britaniji test koji ona "ne može da položi" u vezi sa zamjenom bekstop rješenja, rekao je Barkli u govoru u Madridu.

Riječ je o aranžmanu koji sprečava postavljanje tvrde granice između Republike Irske i Sjeverne Irske ako se dogodi neuređeni "Bregzit".

"Rečeno nam je da Britanija mora da dostavi pravno operativan tekst do 31. oktobra", rekao je Barkli i dodao da "alternativa bekstopu nije neophodna do kraja perioda implementacije u decembru 2020. godine", prenio je "Sputnjik".

On je rekao da bi britanska politika o bekstopu bila "oblikovana budućim odnosom", koji tek treba da bude definisan.

Britanski sekretar je izjavio da bi dvije strane mogle da sarađuju umjesto što "rizikuju da se kristalizuje neželjeni rezultat u novembru".

"Ukratko, EU rizikuje da nastavi da insistira na testu koji Britanija ne može da položi i koji je britanski parlament odbio tri puta", napomenuo je Barkli.

Francuski predsjednik Emanuel Makron i finsko predsjedništvo EU postavili su juče ultimatum britanskom premijeru Borisu DŽonsonu da predstavi svoj prijedlog za "Bregzit" do kraja septembra ili je "sve završeno".

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок