Njemačka

Eritrejca koji je gurnuo dječaka traži i Švajcarska

  • 30.07.2019. 17:23

Četrdesetogodišnji državljanin Eritreje, osumnjičen za ubistvo osmogodišnjeg dječaka, gurnuvši ga pod voz u Frankfurtu, nalazi se na potjernici policije u Švajcarskoj gdje mu je odobren azil, saopštila je danas njemačka policija.

Šef njemačke savezne policije Diter Roman rekao je da je osumnjičeni juče na šine prvo gurnuo majku, pa potom dječaka pod voz koji je ulazio u stanicu. On je, zatim, pokušao da gurne i sedamdesetosmogodišnju ženu koja je pala na platformu.

Roman je istakao da je osumnjičeni prošle sedmice u Švajcarskoj prijetio komšinici da će je ubiti nožem, nakon čega je pobjegao.

Švajcarska je zbog toga za njim objavila potjernicu, dodao je Roman.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer naveo je da sve ukazuje na to da je osumnjičeni u Njemačku ušao legalno.

On je uhapšen pri pokušaju bjekstva sa željezničke stanice u Frankfurtu.

Tužilaštvo je objavilo nalog za njegovo hapšenje prema optužbama za ubistvo i dvije tačke za pokušaj ubistva. Ukoliko bude proglašen krivim, osumnjičeni može biti osuđen na doživotnu robiju.

Uhapšeni ima troje djece i u Švajcarsku je došao 2006. godine, a 2008. mu je odobren azil.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.