Nema povlačenja iz Sirije

Erdogan Trampovo pismo bacio u kantu za smeće i naredio napade

  • 17.10.2019. 15:08

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan naredio je akciju turske vojske na sjeveroistoku Sirije čim je pročitao pismo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

Kako tvrdi britanski javni servis BBC, Erdoan je Trampovo pismo bacio u kantu za smeće.

Britanski javni servis, pozivajući se na izjave bliskih saradnika predsjednika Turske, tvrdi da je Erdogan bio iznerviran Trampovom porukom, a šta misli o njenom sadržaju, iskazao je bacivši papir u smeće.

BBC ističe i da je turska vlast "odlučno i duboko" odbila Trampovo pismo.

Ovaj medij objašnjava i da je duga historija sukoba Turske s Kurdima, ali i mimoilaženja Ankare s Vašingtonom o ovom pitanju.

Navodi se da ni administracija Baraka Obame nije imala razumijevanja za neke turske poteze prema Kurdima te da je Tramp nastavio s tom politikom.

BBC se osvrće i na probleme u koje je američki predsjednik upao nakon iznenadne naredbe da vojnici te zemlje napuste Siriju. Ističe se da je predstavnički dom parlamenta SAD ogromnom većinom, koju čine demokrati, ali i veliki broj republikanaca, osudio Trampovu naredbu o povlačenju vojnika.

Erdogan će se danas sastati s delegacijom SAD koju predvodi potpredsjednik Majk Pens.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.