Turski predsjednik

Erdogan: Neprijatelji islama i muslimana su i predsjednici nekih država

  • 25.11.2020. 20:39

Predsjednik Turske Redžep Erdogan izjavio je u srijedu kako je neprijateljstvo prema islamu i muslimanima postalo politika koju brane i predsjednici nekih evropskih država.

"Muslimani su suočeni s istom kampanjom linča i mržnje koja je u Evropi provođena nad Jevrejima uoči Drugog svjetskog rata", kazao je on, prenosi Anadolija

Turski predsjednik je rekao da se prava i slobode miliona muslimana u Evropi ne mogu prepustiti na volju nesposobnih političara.

"Na međunarodnim platformama i u okvirima prava i demokratije moramo se boriti protiv kulturnog rasizma, koji je Zapad preplavio poput kuge. Ujedinjenje naših snaga je put za tu borbu, bez ikakve sumnje", izjavio je Erdogan.

Kazao je kako je pandemija COVID-19 podsjetila da čovječanstvo dijeli istu sudbinu i da se "svi nalazimo na istom brodu, bez obzira na vjeru, jezik ili naciju".

Iz Predsjedničke palate održao je uvodno izlaganje na početku 36. zasjedanja Stalnog komiteta za ekonomsku i komercijalnu saradnju pri Organizaciji islamske saradnje (COMCEC).

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.