Vjeruje da će se lira oporaviti

Erdogan: "Ekonomska blokada" je nastavak vojnog udara iz 2016.

  • 13.08.2018. 16:44

Turski predsjednik Tajip Erdogan rekao je danas da "ekonomska blokada" njegove zemlje predstavlja nastavak pokušaja vojnog udara iz jula 2016. godine, te da nema ekonomskog osnova za devalvaciju turske lire.

"Turska je suočena sa ekonomskom blokadom. Jasno je da napadi na Tursku, koji su počeli 15. jula 2016. godine, neće prestati i treba da smo spremni na to. Posljednjih godina, svi napadi na nas mogu se objasniti samo time da mi odlučno branimo naše interese", rekao je Erdogan pred turskim ambasadorima u Ankari. 

On je rekao da vjeruje da će se turska lira uskoro oporaviti. 

"Ono što se dogodilo sa lirom nema nikakve veze sa ekonomijom. Naša ekonomija je zdrava i čvrsta. Očekujemo poboljšanje vrijednosti valute u bliskoj budućnosti", rekao je Erdogan. 

Prema njegovim riječima, postupci SAD su potpuno nekompatibilni sa savezničnkim vezama sa Turskom, prenosi "Sputnjik". 

"Sa jedne strane imate strateški savez, a sa druge strane vaš partner vam zabija nož u leđa. Nećemo se predati ovoj manipulaciji. Na društvenim mrežama ima mnogo onih koji se bave 'ekonomskim terorizmom', i naše tužilaštvo već radi na tome. Oni će biti pronađeni i kažnjeni", rekao je Erdogan. 

On je dodao da će Turska nastaviti da razvija odnose sa Rusijom imajući u vidu svoje vlastite interese. 

Turska valuta lira doživjela je veliki pad vrijednosti prema dolaru, a turski zvaničnici saopštili su da je zemlja izložena ekonomskom napadu. 

Oni su najavili da će biti preduzete pravne mjere povodom širenja informacija putem društvenih mreža koje su dio tog napada. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић