Turski predsjednik

Erdogan: Amerika ne zna sa kim ima posla

  • 25.10.2020. 19:21

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da Turska, uprkos stavu SAD, neće odbaciti ruski raketni sistem "S-400".

- SAD ne shvataju sa kim imaju posla. Vi ste rekli da mi vratimo S-400 nazad u Rusiju. Ali mi nismo plemenska država, mi smo Turska - rekao je Erdoan.

On je dodao da SAD mogu da koriste sankcije kakve god žele.

- Kakve god bi sankcije mogle biti, ne odlažite sa njihovim izricanjem - naglasio je Erdoan, prenio je TASS.

On je podsjetio da je Turska dala novac za američku petu generaciju borbenih aviona "F-35", ali SAD do sada nisu isporučile nijedan.

Erdoan je potvrdio u petak da su probna lansiranja sistema "S-400" izvršena tokom vježbi 16. oktobra. On je rekao da Turska planira sa lansiranjem, uprkos stavu SAD.

Čak i prije Erdoanove izjave, američki Stejt department rekao je da su akcije Turske u suprotnosti sa njenim obavezama unutar NATO-a. Tursko Ministarstvo odbrane odbacilo je optužbe američke strane.

Rusija je u septembru 2017. godine potpisala ugovor sa Turskom o nabavci raketnih sistema "S-400" u vrijednosti od 2,5 milijarde dolara.

Prva serija po ovom ugovoru isporučena je Ankari zračnim prijevozom u julu 2019. Ovim ugovorom, također, predviđen je djelimični prijenos proizvodne tehnologije na tursku stranu.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)