Nasilje u porodici

Englezi za vrijeme Mundijala više tuku žene

  • 13.07.2018. 12:57

Porodično nasilje u Engleskoj povećano je tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, a stručnjaci očekuju da će te brojke biti još veće nakon poraza reprezentacije u polufinalu.

Vodeće britansko udruženje za pomoć ženama žrtvama nasilja navodi da je njihov centar u julu primio najmanje 3.500 prijava za porodično nasilje, što je za 600 više od prosjeka. 

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za porodično nasilje povećan je za petinu ovoga mjeseca, tokom kojeg je engleska reprezentacija ostvarila najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina. 

Policija i aktivisti upozoravali su na takav razvoj događaja uoči prvenstva pošto statistika pokazuje da porodično nasilje raste dok igra engleska reprezentacija. 

Do sada, najpreciznije istraživanje veze Svjetskog fudbalskog prvenstva i porodičnog nasilja pokazuje da su incidenti u Lankašajeru, na sjeveru Engleske, povećani za 38 odsto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 odsto kada je dobila utakmicu.  

Тагови:
  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм