Džonson se vratio na posao nakon 22 dana borbe s virusom korona

  • 27.04.2020. 09:32

Britanski premijer Boris Džonson ponovo je na radnom mjestu nakon liječenja od zaraze korona virusom.

Džonson, koji je uspješno pobijedio korona virus, vratio se na posao nakon 22 dana, a već danas će putem video konferencije predvoditi sastanak kabineta. Pretpostavlja se da će se pojaviti i na konferenciji za medije.

Džonson (55) je proveo sedmicu u bolnici St. Thomas, uključujući tri noći na intenzivnoj njezi.

Nakon što je pušten kući 12. aprila, snimio je video poruku u kojoj se zahvaljuje osoblju u bolnici što su mu spasili život. Britanski premijer od tada nije viđen u javnosti dok se oporavljao izvan Londona.

Takođe, list "Telegraph" tvrdi da će britanski premijer ove sedmice objaviti plan na koji način mogu biti ublažena ograničenja uvedena zbog pandemije COVID-19.

U razgovoru za ovaj list, neimenovani Džonsonov pomoćnik je otkrio da bi premijer mogao ublažiti mjere ograničenja, čak prije 7. maja.

U okviru mjera preduzetih u Velikoj Britaniji 23. marta, uvedena je mjera karantina osim u izuzetnim situacijama, a sve trgovine i kompanije osim marketa i apoteka su zatvorene. Djelimične mjere karantina su 16. aprila produžene za još tri sedmice.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм