Očajne mjere

Džihadisti se prerušavaju u žene i bježe

  • 11.02.2019. 17:41

Džihadisti "Islamske države" sve češće pribjegavaju očajnim mjerama, kao što je prerušavanje u žene, kako bi pobjegli kurdskim borcima na jugoistoku Sirije, izjavio je neimenovani komandant kurdske Narodne zaštitne jedinice /IPG/.

On je za "Dejli star" potvrdio da džihadisti pokušavaju da pobjegnu u ženskoj odjeći, jer IPG ne zahtijeva od žena da podignu hidžab. 

"Šta god pomislite, oni to rade. Sada je luda situacija, zaista su očajni. Pokušavaju da se utope u veliki broj civila, a mnogi od njih glume da su članovi civilnih porodica, nakon što prvo preplaše te ljude", rekao je komandant kurdske jedinice. 

Komandant ističe da se porodice plaše da kažu da ne poznaju džihadiste koji glume njihove članove, a mnogi od džihadista tvrde da su natjerani da pristupe islamistima i traže da ih vojska pusti u zamjenu za informacije o lokaciji džihadista, javio je "Sputnjik". 

On je, međutim, dodao da sada nije važno šta ti džihadisti kažu, uz napomenu islamisti opkoljeni i "postoji samo jedno mjesto gdje bi oni mogli da budu". 

Opozicione Sirijske demokratske snage ranije su saopštile da je područje na jugoistoku Sirije napustilo više od 20.000 civila, usljed obračuna terorista i pripadnika narodne vojske. 

Ruska agencija navodi da ovo nije prvi put da džihadisti pokušavaju da pobjegnu, uz podsjećanje da su mnogi od njih nakon početka kampanje ruskog vazduhoplovstva 2015. godine obrijali brade i pobjegli u Tursku.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.