NATO

Dvije strane "otvoreno" o vojnim vježbama i sporazumu INF

  • 31.10.2018. 21:42

Predstavnici NATO-a i Rusije razgovarali su danas o vojnim vježbama dvije strane i raketnom sporazumu iz vremena hladnog rata iz koje je Vašington ranije najavio povlačenje, saopšteno je iz NATO-a.

U saopštenju se navodi da su dvije strane "otvoreno razmijenile" mišljenja o Ukrajini, ruskim vojnim vježbama "Istok" i manevrima Alijanse "Spojeni trozubac", kao i o Avganistanu i hibridnim bezbjednosnim prijetnjama.

Šef NATO-a Јens Stoltenberg pozvao je Rusiju da uvede izmjene u cilju usklađivanja sa odredbama Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF).

On je dodao da su članice Alijanse izrazile zabrinutost i zbog novog ruskog raketnog sistema poznatog kao 9M729 ili SSC-8, rekavši da je riječ o kopnenim raketama srednjeg dometa, "koje predstavljaju ozbiljan rizik za stratešku stabilnost".

Rusija je odbacila tvrdnje da je prekršila odredbe sporazuma INF.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.