Pet članova američkog Kongresa u samoizolaciji

Dva Republikanca u karantinu zbog koronavirusa, jedan se rukovao s Trampom

07:35, 10.03.2020.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Pet članova američkog Kongresa nalaze se od danas u samoizolaciji, a među njima su i dvojica republikanaca koji su bili u kontaktu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom nakon izlaganja korona virusu.

Kongresmen Met Gec je putovao u predsjedničkom avionu Er Fors one, kojim se Tramp vraćao u Vašington, a objavio je da je “11 dana prije bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus”.

– Iako kongresmen nema simptome, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa – napisala je njegova ekipa na Tviteru i dodala da će u samoizolaciji biti 14 dana, prenosi portal Index.
Drugi republikanski kongresmen Dag Kolins, koji se u petak sastao sa Trampom, rekao je danas da će ostati u dobrovoljnoj izolaciji iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen korona virusu.

Kolins je bio iza američkog predsjednika u petak tokom službene posjete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, a rukovao se sa Trampom tokom tog puta.

Dvojica kongresmena bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC održane od 26. do 29. februara blizu Vašingtona.