Priključeni na respirator

Dvojici ljekara nakon najtežih simptoma korona virusa koža postala potpuno crna

  • 21.04.2020. 12:21

Dva kineska ljekara koja su bila u kritičnom stanju nakon infekcije korona virusom, skinuta su sa posebne vrste respiratora i onda ih je dočekalo iznenađenje – njihova koža je bila znatno tamnija nego inače.

Dr Ji Fan i dr Hu Vifeng, koji obojica imaju 42 godine zarazili su se korona virusom nakon što su liječili pacijente u glavnoj bolnici u Vuhanu još u januaru.

Međutim, zbog teže kliničke slike obojica su morali da budu priključeni na respirator, a kao rezultat njihova koža je potpuno promijenila boju.

Pitate se kako je to moguće?

Pa, sve zahvaljujući hormonalnom dizbalansu koji je prouzrokovalo oštećenje jetre usljed infekcije korona virusom, navode kineski mediji.

Obojica su bili priključeni na mašinu ECMO koja je drastičnija od respiratora jer osim funkcije pluća, preuzima i funkciju srca tako što upumpava kiseonik u krv.

Dr Ji je na ovoj mašini proveo 39 dana, a njegov kolega urolog čak 99 dana!

Iako kineski mediji nisu otkrivali koju su terapiju konzumirali, a koja je sigurno uticala na promjenu boje kože, ono što je izvjesno jeste da će se ona vratiti u normalno stanje čim jetra počne da funkcioniše kao i prije.

- Kada sam se prvi put probudio, posebno kada sam saznao kakvo mi je stanje, bio sam jako uplašen. Non-stop imam noćne more – izjavio je dr Ji za medije.

Zbog traumatičnih iskustava dobiće i pomoć psihologa tokom oporavka.

I jedan, i drugi su radili sa dr Li Venglijangom koji je kažnjen kada je uzbunio javnost navodima o novom virusu i koji je preminuo 7. februara.

(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.