Detalji višečasovnog horora iz Lastinog autobusa

Državljanin Srbije koji je držao taoce u busu u Njemačkoj rekao da je dobio poruku od Alaha

  • Извор: Блиц
  • 22.09.2021. 11:33

Napadač na putnike u Lastinom autobusu koji je vozio na putu Beograd - Dortmund danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga, kako navodi Tanjug, optužuje za pokušaj ubistva.

Policija je saopštila da je privela 30-ogodišnjeg državljanina Srbije, a riječ je, kako Tanjug prenosi, o Fahrudinu K., koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika.

On je, kako se sumnja, 20-ogodišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usljed čega je napadnuti zadobio povrede.

Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju njemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan. Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mjesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca. Nakon pregovora pregoračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Nakon toga usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila mlađeg muškarca.

Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi.

U međuvrevemnu je povređeni 20-ogodišnjak, koji je odvežen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.

Inače pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi "Bild" a prenosi Telegraf, izgovarao nesuvisle rečenice.

Napadač je tvrdio, prenosi Tanjug, da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Njemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Podsjetimo,on je tokom noći saslušan, ali nije poznato šta je rekao o ovom događaju u policiji. Iz policije su naveli da oružje nije pronađeno ni kod osumnjičenog, ni u autobusu.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм