Danska

Doze Johnson&Johnson isključene iz programa vakcinacije

  • 03.05.2021. 17:44

Danska je odlučila da vakcinu protiv koronavirusa kompanije Johnson&Johnson ne uključi u svoj program imunizacije, javili su danas lokalni mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Danska je prošlog mjeseca obustavila upotrebu AstraZeneca vakcine zbog potencijalne povezanosti sa veoma rijetkim, ali ozbiljnim oblikom zgrušavanja krvi.

Analitičari navode da bi isključenje vakcine Johnson&Johnson, čije doze čine oko trećine naručenih u Danskoj, moglo u znatnoj mjeri da uspori program vakcinacije.

Program imunizacije dozama Johnson&Johnson odgođen je i u drugim zemljama Evrope zbog slične zabrinutosti u vezi sa zgrušavanjem krvi.

Evropska agencija za lijekove (EMA) saopštila je 20. aprila da je otkrivena moguća povezanost između doza Johnson&Johnson i rijetkog problema zgrušavanja krvi kod odraslih osoba koje su tu vakcinu primile u SAD.

Međutim, EMA je podržala vakcinu, ističući da njena korist premašuje rizik.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм