Argentina

Doktor tvrdi da je Maradona odbio liječenje u centru za rehabilitaciju

  • 30.11.2020.10:56

Tužilaštvo u Argentini je pokrenulo istragu protiv doktora Leopolda Lukvea. Čuveni argentinski hirurg, inače bliski prijatelj Dijega Armanda Maradone, u nedelju je optužen za nehat prilikom liječenja fudbalskog asa, što je, "možda i dovelo do smrtnog ishoda.

Preko 60 policajaca je upalo na dvije lokacije, u Lukveovu kuću i kliniku, kako bi se uzela dokumenta i elektronski uređaji koji bi mogli da posluže u rasvetljavanju posljednjih dana Maradone.

Zbog toga se Lukve obratio medijima

-Bio je i dalje zavisnik od narkotika.Znate li za šta sam ja odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo o njemu, što sam mu produžavao život, što sam taj život popravljao do samog kraja rekao je Lukve u suzama.

Optužbe da on nije radio svoj posao kako treba usmerile su ka njemu Maradonine ćerke Dalma i Đanina, na šta je on odgovorio da su u pitanju “potpune besmislice” jer je “dao sve što bilo moguće, a skoro i nemoguće”, da bi Dijegu bilo bolje. Dodajući i da je Maradona “u posljednje vrijeme bio vrlo tužan”, on je naglasio i sljedeće po pitanju svoje uloge u cijelom slučaju:

-Ako mene pitate, ja sam neurohirurg i moj posao se odavno završio po ovom pitanju. To smo, prosto završili operacijom sredinom novembra. A kako se Maradona oporavljao kod kuće, to stvarno nije moja odgovornost. Maradona je morao da bude smješen u rehabilitacioni centar. Ali, nije htio. Njega niste mogli na nešto da nagovorite-, istakao je Lukve, dodajući da ne zna zašto nije bilo defibrilatora u blizini kada je konstatovano da čuveni fudbaler ne reaguje na pozive i dodire bolničarke i prispjelih lekara koji su u srijedu, u podne po lokalnom vremenu, došli na ranije zakazani fizijatarski i neurološki prelog, a naglasio je i da “nema predstavu” zašto nije bilo ambulantnih kola ispred Maradonine kuće.