Nevjerovatna scena

Dok je jeo sladoled zaustavio pljačku

10:56, 02.12.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Snimak policajca van dužnosti koji je spriječio pljačku dok je jeo sladoled sa sinom postao je viralan na društvenim mrežama.

Kako prenose svjetski mediji, do incidenta je došlo u prestonici Urugvaja, Montevideu, a čitav napad u kome su učestovala dva lopova i policajac zabilježile su kamere.

Na snimku se vidi 46-godišnji policajac kako jede sladoled sa sinom ispred poslastičarnice i kako dvojica muškaraca prilaze tom objektu i na trenutak su zastali pred njima.

Jedan od napadača je posegao za nečim u džepu, te se pretpostavlja da je htio da se obračuna sa policajcem. Pripadnik organa reda je, međutim, brzo odreagovao i potegao za pištoljem i pucao na prvog, a zatim i na drugog napadača poslije čega su se oni dali u bjekstvo. U toj sekvenci, sin policajca samo je posmatrao kao da se ne dešava ništa neobično.

Ono što je posebno privuklo pažnju korisnika društvenih mreža jeste da je pucao na razbojnike dok je držao sladoled u ruci, prenosi Ladbible.

Kako navode lokalni mediji, policija je saopštila da kada je ugledao dvojicu sumnjivih likova kako dolaze na motoru, pretpostavio je da bi mogli da budu pljačkaši te je pripremio oružje.

Prema posljednjim informacijama, 23-godišnjak je uhapšen i prevezen je u bolnicu sa ranom od metka u grudima. On je operisan i nalazi se u hemijski izazvanoj komi. Osumnjičeni je od ranije poznat policiji i ima dugačak dosije. Pretpostavlja se da je njegov saučesnik pobjegao sa lica mjesta i organi reda tragaju za njim, prenosi Telegraf.