Dok Amerikanci masovno oboljevaju od korone, prva dama je uradila nešto što je sve razbijesnilo

  • 09.12.2020. 08:54

U trenutku kada broj zaraženih korona virusa raste širom Amerike, Melanija Tramp je u ponedjeljak najavila otvaranje novog teniskog paviljona na južnoj strani posjeda Bijele kuće i izazvala podrugljive reakcije.

- Nadam se da će ovaj privatni prostor služiti budućim predsjedničkim porodicama kao mjesto za opuštanje i druženje – napisala je prva dama u zvaničnom saopštenju, izdatom samo nekoliko nedjelja prije nego što će Donald Tramp zvanično predati vlast demokratskom protivniku Džou Bajdenu. Ona je zahvalila „talentovanim ljudima“, koji su radili na projektu i „velikodušnim pristalicama Bele kuće“.

- 282.345- napisao je u odgovoru Dejvid Korn, urednik magazina "Mother Jones" u Vašingtonu, aludirajući na broj umrlih od korona virusa u SAD, a Moli Džong-Fast, urednica „Dejli bista“, nadovezala se na sarkastične komentare drugih koji su izjavili da prva dama „zna kako Amerikanci dišu“: - Baš dobro, ljudima na intenzivnoj njezi će sada laknuti pošto znaju da je (Melanija Tramp) završila svoj teniski paviljon.

Neki su je uporedili sa Marijom Antoanetom, francuskom kraljicom koja je siromašnom narodu poručila da jedu kolače ako nemaju hljeb.

Projekat, koji je inicirala Melanija Tramp, odobren u junu 2019, a finansiran je privatnim donacijama. Bijela kuća nije objavila koliko je koštao.

Ovo nije prvi put da paviljon izaziva kontroverze. Ranije ove godine prva dama je izazvala buru kritika nakon što je na Tviteru objavila svoje fotografije kako studira projekat sa zaštitnom kacigom na glavi, dok je pandemija već uveliko besnela širom zemlje. Bivši predsjednik Barak Obama pretvorio je teniski teren u igralište za košarku.

Prva dama je na kritike odgovorila da „svako ko želi da bude negativan i dovodi u pitanje njen rad u Bijeloj kući, treba da izdvoji vrijeme kako bi učinio nešto dobro i produktivno u svom kraju“.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић