Vladimir Rebić

Dodatne mjere za unapređenje bezbjednosti

  • 14.08.2018. 16:38

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić naredio je danas da se maksimalno angažuju svi policijski službenici, pojača operativni rad i preduzmu dodatne mjere radi unapređenja bezbjednosti u državi.

"Naš zadatak je da građanima pružimo sigurnost i sprečimo izvršenje krivičnih dela i baš zato sam naložio dodatne mere sa ciljem unapređenja bezbednosti u Srbiji", rekao je Rebić nakon sastanka sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji.

Na sastanku je razmatrana bezbjednosna situacija u državi, sa posebnim osvrtom na paljenje automobila (na ulicama u Nišu i Novom Sadu) prethodnih dana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato neće proći nekažnjeno" istakao je Rebić.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o dobrim rezultatima nekih organizacionih jedinica policije, navodi se u saopštenju.

"Na dva granična prelaza oduzeto je više od 600 kilograma marihuane, dok je u zelenom pojasu na granici prema Crnoj Gori sprečeno krijumčarenje 1.450 boksova cigareta", napomenuo je Rebić.

Rebić je apelovao na građane koji putuju van zemlje da budu strpljivi zbog dužih zadržavanja na graničnim prelazima, te da se prethodno informišu o dužini čekanja i koriste alternativne prelaze.

"Od početka godine preko svih graničnih prelaza prešlo je oko 45 miliona putnika, što je za oko tri miliona više u odnosu na isti period prethodne godine", naveo je Rebić.
 

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм