Ekstremna hladnoća u Americi

Dobrotovr beskućnicima platio hotelski smještaj

  • 01.02.2019. 10:46

Nepoznati dobrotvor smjestio je 80 beskućnika iz Čikaga u hotel, dok ne prođe ledeni period u kojem se temperatura spušta do minus 25 stepeni Celzijusovih.

"Ledeno doba" zahvatilo je Ameriku, a u Čikagu je eksplodirao jedan od malih magacina u kojem se čuva gas za grijanje brojnih beskućnika. 

Gradskim vlastima nije preostalo drugo nego da pokušaju pronaći smještaj za te ljude, ali ih je u tome pretekao nepoznati dobrotvor. 

"Vojska spasa" bila je spremna da ih prihvati nakon eksplozije, ali su dobili obavještenje da to više nije potrebno jer su zbrinuti. 

Pošto je eksplodirao jedan od 200 malih magacina sa gasom koje su građani Čikaga donirali za beskućnike, gradske vlasti upozoravaju na potencijalnu opasnost od daljih eksplozija. 

"Znamo da ljudi iz Čikaga imaju veliko srce, ali molimo vas da beskućnicima ne donirate magacine sa propanom, jer mogu biti veoma opasni", poručeno je stanovništvu. 

U SAD, inače, vlada ekstremno niska temperatura. Centralni dijelovi zemlje zahvaćeni su polarnom hladnoćom, a temperatura se spušta i do minus 48 stepeni Celzijusovih. 

Broj smrtno stradalih povećan je na 21, od kojih je u Čikagu umrlo devet, ističu američki mediji.