Tragičan epilog

Djevojčica za kojom je tragao čitav grad, pronađena mrtva u napuštenoj zgradi

  • 25.10.2019. 17:56

Otac maloljetne djevojčice koja se vodila kao nestala, podijelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama tužnu vijest, da je njegova kćerka pronađena mrtva u jednoj napuštenoj zgradi.

Tijelo nestale Kiane Paton (16) iz Pembrokšira u Velsu, pronađeno je juče u popodnevnim satima u dijelu ovog mjesta pod imenom Pembrok Dok. Tu vijest je na društvenim mrežama podijelio njen otac Pilgrim Paton u vidu emotivnog statusa. kako je naveo, u šoku su i on i njegova bivša žena kod koje je Kiana živjela, dok je on bio u Njemačkoj, piše Blic.

"Večeras, 24. oktobra u 19.05h, policija Difed Povisa potvrdila mi je da je danas pronađeno tijelo moje kćerke. Imala je samo 16 godina. Nemam odgovore zašto. Nikad neću dobiti odgovore. Mislim da niko od nas neće. Nemam riječi. Moja bivša žena i ja vas molimo za privatnost", napisao je on između ostalog.

Njegove riječi je potvrdio i portparol policije, koji je naglasio da je do pronalaska tijela došlo provjerom objekata usljed opširne potrage za djevojčicom.

Kada je objavljeno da je nestala, za pokojom djevojčicom, apel je išao i preko televizije i preko društvenih mreža, dok je policija stavila na raspolaganje sve svoje pripadnike. Iako uzrok smrti nije naveden, prema komentarima na društvenim mrežama, sumnja se na samoubistvo.