Razlog kidnapovanja i dalje misterija

Djevojčica koja je oteta iz naručja majke vraćena porodici

  • 04.09.2019. 08:32

Djevojčica Ejmi Li de Jager (6) ćerka poznatog šampiona u trkama motornim čamcem, vraćena je svojoj porodici, nakon što je oteta u ponedeljak iz naručja svoje majke ispred škole u Johanesburgu u Južnoj Africi.

Naime, šestogodišnjakinju je kidnapovala četvoročlana banda koja je za njeno puštanje zatražila otkup.

Njena majka Angelina zadobila je povrede ramena dok je pokušavala da spriječi otmičare da odvedu njenu ćerku, koja je sve vrijeme vrištala, prenosi Dejli mejl. Međutim, četvoročlana banda bila je snažnija od nje.

Otac djevojčice Vinand de Jager, šampion F1 u trkama motornim čamcem, ubrzo je primio telefonski poziv od bande, koja je zahtijevala 120.000 evra za njeno puštanje.

Kako su neki mediji prenosili, djevojčica je bila ispred škole sa majkom i mlađim bratom (5), kada ih je banda napala iz tojote fortuner 4x4. Pretpostavlja se de je Ejmi bila meta, jer su kidnaperi ostavili njenog brata, a takođe nisu dirali ni drugu djecu, prije nego što su je oteli.

"Čula sam majku kako vrišti, i vidjela bijelu tojotu kako odlazi, a majka pada na zemlju. Nisam uspjela da vidim ljude u kolima, jer su stakla bila zatamnjena", rekla je jedna majka koja je svjedočila kidnapovanju.

RAZLOG KIDNAPOVANjA I DALjE MISTERIJA

Kako su mediji prenijeli, deda šestogodišnjakinje rekao je da nije plaćen otkup za njen povratak, iako je to bio zahtjev otmičara.

"Otmičari su je ostavili u utorak oko 2 sata ujutru u naselju Vanderbijalpark. Rekli su joj da pretrči ulicu po mraku i da je sa druge strane čeka njena majka. Međutim, niko je nije čekao, a kidnaperi su se odvezli sa tog mjesta", rekao je Ejmin deda.

Djevojčici su pomogli stranci koji su prolazili tim putem koji su je odveli u najbližu policijsku stanicu, nakon čega je obaviještena i porodica.

Policija i dalje prikuplja informacije i traga za počiniocima.
 

Тагови: