Ukrajina

Dječaka ostavili psima da ga živog pojedu, ljekari se bore za njegov život

  • Извор: Телеграф
  • 29.08.2021. 11:21

Ljekari u Ukrajini bore se za život šestogodišnjeg dječaka Andreja, koji je primljen u bolnicu sa stravičnim povredama na glavi i tijelu. Vjeruje se da je dijete duže vrijeme bilo mučeno, a potom ostavljeno psima da ga pojedu.

Mališan je primljen u bolnicu gotovo bez znakova života. Ljekari su uvjereni da je dijete zlostavljano fizički, a potom prepušteno psima. Navodno dječak nije jeo nekoliko dana.

Prema riječima zvaničnika, dijete je prije nekoliko dana pronađeno u jednom domaćinstvu u Čerkasiju. Prethodno su mještani čuli vriske, ali nisu sigurni da je dječak vrištao. Poslije nekoliko dana Andrejeva baba je pozvala Hitnu pomoć, koja je dijete u veoma teškom stanju prevezla u bolnicu.

Lokalni mediji pišu da žena, koja je pozvala Hitnu pomoć, nije u krvnom srodstvu sa dječakom. Andreja je njen sin usvojio, a u pitanju je dijete iz prvog braka njegove žene.

Ljekari su po prijemu u bolnicu na tijelu djeteta ugledali znakove brutalnog zlostavljanja.

"Šanse da ga ljekari spasu su veoma male. Ima hematom na mozgu, vjeruje se da je bio danima bez svijesti. Dječaku su usne i uši grizle životinje, a na tijelu djeteta vide se tragovi od gašenja cigareta", rekao je Oleg Petrenko, zamjenik načelnika opštine.

Prema riječima Mihajla Kondratskog, direktora Dečije bolnice Čerkasi, u koju je dijete smješteno, mali Andrej ima brojne povrede po tijelu i glavi. Djetetu navodno fali i dio polnog organa.

Mališana bi trebalo hitno operisati, ali njegovo trenutno zdravstveno stanje to ne dozvoljava.

"Dijete ima modrice po licu, nogama, uši su mu bile plave. Prstići na nogama su mu se gnojili", rekla je za "Obozervatel" Antonina Maksimenko, žena koja je vidjela kada su dijete dovodili u bolnicu.

Mediji pišu da je Andrejeva baka uporno tvrdila da je mališan "samo pao". Kada su ljekari vidjeli dječaka, odmah su o svemu obavijestili policiju.

Antonina tvrdi da je baba "bila hladna", te da je čak pokušavala i da se našali sa ljekarima koji su pokušavali da spasu život dječaka.

"Bila sam u tolikom šoku da već danima ne mogu da se oporavim. Toliko mi je žao tog djeteta... Ljekari kažu da je kritično. Baba ga nije hranila danima, nije zvala hitnu danima", rekla je Antonina.

Izvori upoznati sa slučajem rekli su za "Obozrevatel" da je baba rekla da je Andrej pao sa gomile naslaganih cigli i da je pozvala ljekare nakon što je izgubio svijest. Međutim, prvi nalazi istrage govore da je dijete ostavljeno gladnim psima da ga živog pojedu. Kako je dijete došlo u tako teško stanje tek treba da bude ustanovljeno.

"Porodica ne živi u kući gdje su baba i djed, već žive odvojeno sa još djece. I Andrejeva majka i očuh su navodno dobri ljudi", tvrdi izvor.

Navodno je dječak ostavljen babi na staranje, pošto je porodica otišla u Kijev kako bi dječakova majka bila operisana. Oni su saznali da se ljekari bore za život dječaka i hitno su krenuli nazad u Čerkasi.

Komšije tvrde da su Andrejini baba i djed više puta stvarali probleme svima u kraju. Oni žive u privatnoj kući i u dvorištu, su držali pse koji su lajali i plašili djecu koja su se igrala u parku do njihovog dvorišta, a jednu ženu su psi i napali. Navodno je par uzgajao azijske ovčare.

Napad se dogodio 2015. godine, kada su psi pobjegli iz dvorišta i uletjeli u parku. Međutim, vlasnici su se tada izvukli sa novčanom kaznom, a psi su im bili oduzeti. Komšije tvrde da su životinje bile odgajane u stravičnim uslovima, i da čak nisu ni vakcinisana.

Međutim, kako navode, baba i djed su nabavili nove pse, koje više nisu držali u dvorištu, nego unutar kuće. Komšije kažu da se iz kuće stalno čuo lavež.


(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник