Plavi kit

Dječak se objesio u šupi, sumnja se da je zbog igre

  • 24.12.2018. 22:47

Tinejdžer (14 ) iz sela Kučičino blizu Kočana na istoku Makedonije oduzeo je sebi život vješanjem.

Dječak je 16. novembra bio u školi do 13 časova. Otkako se vratio kući, nekoliko sati kasnije njegova baka ga je pronašla u šupi sa užetom oko vrata.

Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo tako da ostaje nepoznato zašto je odlučio da sebi oduzme život.

Rješenje misterije se možda nalazi u dojavi koju je redakcija emisije KOD skopske televizije Telma dobila od jednog anonimnog stanovnika tog regiona. On tvrdi da je dječak iz sela Kučičino prva žrtva samoubilačke igrice „Plavi kit“.

Reporteri televizije Telma pokušali su da doznaju više detalja od žitelja tog sela blizu Kočana. Iako su ljudi bili raspoloženi za razgovor, svi bi umuknuli na pomen tragedije koja se desila u selu. Ta tema je za njih isuviše bolna.

O ovom jezivom slučaju je upoznata i prva dečija ambasada „Međaši“ u Skoplju.

"I mi smo dobili anonimnu dojavu od jednog građanina iz Kočana da je dijete izvršilo samoubistvo izazvano igrom „Plavi kit“. Zvanično smo se obratili Policijskoj stanici u Kočanima, ali su nas oni uputili da se obratimo SUP u Štipu, odakle nismo dobili nikakve informacije, rekao je za TV Telmu, Dragi Zmijanac iz prve dečije ambasade „Međaši“.

Smrt dječaka se za sada bazira samo na pretpostavkama, a ne i na dokazima. Njegova porodica je zatražila da se izvrši vještačenje mobilnih telefona i kompjutera dečaka, ali ih nadležne institucije do sada nisu uzele.

Slomljeni bolom, njegovi roditelji nisu hteli da razgovaraju sa reporterima televizije Telma, a seljani su iznenađeni i šokirani činom koji je uradio dječak, za koga su rekli da je bio vedar lik.

Niko nije primijetio ništa čudno u ponašanju ovog učenika devetog razreda osnovne škole, niti namjeru o samopovređivanju.

Selo Kučičino se nalazi svega 10 kilometara udaljeno od Kočana. U njemu ima 35 učenika od prvog do devetog razreda i njima su, kao i đacima u drugim sredinama dopstupni moderni mediji.

Nastavnici i roditelji učenika koji su otvoreno govorili za emisiju KOD smatraju da se treba povesti veća kontrola o onome šta njihova djeca rade na kompjutetima ili pametnim telefonima jer su ranorazne video igrice, pa i ovakve smrtonosne postale svakodnevica djece i tinejdžera.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.